Ochtend programa

 

10:15 AM Aanbidding
10:30 AM Onderwijs
11:00 AM Korte koffie pauze
11:15 AM Seminar Ronde 

Room 1 – 
Room 2 – 
Room 3 – 
Room 4 – 
Room 5 – 

 

Do first then teach (Hoe leef je geloof uit)
Visie ontwikkeling
Biblical worldview
Gezond leiderschap
Discipelschap

 

12:15 PM Afronding van de ochtend
12:30 PM Lunch

 

Middag programma

 

13:00 PM Time for fellowship
13:30 PM

Tedtalk 1

Discipelshap –

Leven en leiden met Jezus

13:50 PM

Tedtalk 2 –

Bijbel, relevant? voor de volgende generatie?

14:10 PM

Tedtalk 3 –

Mission – Neem je jongeren mee op zendingsreis

14:30 PM Feedback and Q&A
15:00 PM Pauze en ontmoeting
15:30 PM Worship, Refreshment & Faith
16:20 PM Afsluiter van de dag / Evaluatie

 

Seminar ronde (ochtend programma)

zaterdag 11:15

Gertrude Boon

Do first then teach 

Lees je Bijbel, bid elke dag – dat je groeien mag. Hoe vaak moedigen we onze jongeren wel aan om dit te doen. Maar hoe zit dat met onszelf? Lees jij elke dag de Bijbel en praat jij elke dag met God? Als we werkelijk in de spiegel gaan kijken, zien we dan dezelfde persoon als degene die voor de groep staat? ‘ Be Real’ en authentiek zijn is een grote waarde van de jongeren vandaag de dag.  Zou juist daar voor ons als leiders niet een hele mooie sleutel liggen om jonge mensen te leren leven met Jezus? Want je kan niet geven, wat je niet bezit, toch?!

 

zaterdag 11:15

Freek van Balen

Visie ontwikkeling

De Bijbel leert ons dat we visie nodig hebben.  Spreuken 11:14 zegt: Door gebrek aan visie gaat het volk ten onder. Visie is het beeld of de verwachting van de toekomst. Visie komt van het Latijnse ‘videre’ dat ‘zien, inzicht hebben’ betekent.  Door God gegeven visie genereert geloof, geeft richting en brengt beweging. Uit onderzoek in Nederland blijkt dat er vaak geen heldere visie is in het jongerenwerk van een kerk of dat het voor jongeren onduidelijk is wat de visie is. Daarom gaan we het samen hebben over het belang van en het communiceren van visie.

zaterdag 11:15

Bernd Jan Gosseling

Biblical worldview

Wist je dat twee mensen tegelijkertijd ergens naar kunnen kijken dat ze het helemaal anders zien? Er zijn mensen die hetzelfde verhaal kunnen horen of dezelfde gebeurtenis meemaken en tot heel verschillende conclusies kunnen komen. Er gebeuren veel negatieve dingen in de wereld vandaag, en hoe je erop reageert wordt bepaald door je visie op het leven, je wereldbeeld, en welke plek het geloof heeft.

zaterdag 11:15

Suzon van Noort

Gezond leiderschap

Gezond leiderschap, wat betekent dat? 
Hoe ben en blijf je als leider emotioneel gezond? Hoe vind je balans tussen zelf ontvangen en er zijn voor de jongeren die je zijn toevertrouwd. In deze seminar kijken we samen naar hoe we als leiders geestelijk en emotioneel gezond kunnen zijn. Met Jezus leven, verbonden zijn aan de Bron en vanuit daar met Jezus leiden. Aan het einde van dit seminar heb je zelf inzicht gekregen hoe je hierin kunt en wilt groeien en welke routines voor jou belangrijk zijn om in te bouwen in je dag of week om hierin te groeien en gezond te blijven of worden. 

zaterdag 11:15

Christiaan Visser

Discipelschap

Waarom bestaat jouw jeugdgroep? Uiteindelijk wil je dat jouw jongeren enthousiaste volgelingen van Jezus worden. Dat is ook de Grote Opdracht die Jezus meegaf: discipelen maken van alle mensen. Jezus nodigt jou en mij uit met de woorden: Kom, volg mij, ik zal van jullie vissers van mensen maken. Discipelschap is het instrument dat Jezus ons leerde om de wereld te veranderen. Weet jij hoe je als leider je jongeren kunt helpen een discipel van Jezus te zijn? Ontdek meer tijdens dit seminar. 

Ted Talk- Middag programma

Bijbels wereld beeld

Ted Talk Roundtable discussion

zaterdag 13:30 

Bijbel, relevant? voor de volgende generatie?

Vandaag de dag leven we met super snel, en vinden antwoorden digitaal via Google en YouTube. Er zijn zoveel voordelen aan deze tijd, toch moeten we erkennen dat de Bijbel veel minder vaak gebruikt wordt. Is deze nog wel relevant? En hoe kunnen we de Jeugd inspireren om dit Krachtige boek niet te laten liggen.

Ted Talk Roundtable discussion

zaterdag 13:5o

Mission – Neem je jongeren mee op zendingsreis

De Jeugd uitdagen voor een zendingsreis is geweldig. Je hebt zoveel te winnen als kerk en als jeugd groep. Wat zou de winst zijn voor jullie jongeren als ze eens een zendingsreis mee zouden maken.

Ted Talk Roundtable discussion

zaterdag 14:10

Discipelschap – Leven en leiden met Jezus

Discipel zijn van Jezus heeft een diepe inhoud. Het gaat veel verder dan de hedendaagse betekenis van leerling zijn. Een leerling is iemand die tijdelijk onderwijs volgt en daarna de praktijk in gaat.
Maar discipel zijn betekent niet alleen Zijn onderwijs tot je nemen, maar ook dat je oplettend naar Jezus, de Meester, kijkt en precies zo leert te leven als Hem. Zodat je Hem kunt imiteren in je dagelijks leven.

Andere dingen die je kunt verwachten

tijdens de lunch en koffie pauze’s

Relatie

Als jeugdleider hoef je het wiel niet zelf uit te vinden, sterker nog je zult ontdekken dat veel mensen met dezelfde’ uitdagingen zitten. Daarom vinden we het belangrijk dat jij andere jeugdleiders kunt ontmoeten en je verhalen kunt delen.

De dag zal vol zijn met Gebed

Gebed

De dag zal ook draaien om gebed. We hebben in alles God nodig  daarom bidden we al maanden voordat de Masterclass draait. Tijdens de Masterclass zal er ook ruimte zijn voor persoonlijk gebed voor jou als jeugdleider.

 

Door de dag heen

Seminars en input

Tijdens de dag zullen we jullie ook hele mooie seminars aanbieden vanuit onze expertise en ervaringen. We willen je toerusten en bemoedigen om de jeugd met visie en tools dichter bij Jezus te brengen.

Dit zijn de princiepes waaraan je ons mag herkennen.

Waarden

Als je een dag met ons beleeft kom je in aanraking komen met onze waarden. We willen je heel graag iets laten proeven van dingen die we als Lead to Move graag uitleven.

Dit vinden wij belangrijk:

  • Champion young people and young leaders
  • Leven geleid door de Heilige Geest 
  • Gods stem verstaan
  • Aanbidding, gebed en voorbede 
  • Missions
  • Relatie en discipelschap
  • De Bijbel lezen en begrijpen 
  • Visionair leiderschap en teamwork
  • Interkerkelijk
  • IntercultureelTickets

Schrijf je vandaag nog in voor Lead to move 2023!

We zien er enorm naar uit om jullie op 30 september te verwelkomen op het terrein van YWAM Heidebeek. mussenkampseweg 32 8181PK Heerde

YWAM Nederland © 2024